2019-03-13 10:23:02• hírek • Szatmar.ro

Nem fáradnak bele a cigicsempészek a véget nem érő macska-egér játékba

Az elhajított csomagok
Az elhajított csomagok

Fáradhatatlanok a cigicsempészek. Szinte minden napra jut egy-egy jelentős fogás az ukrán-román határon. Így történt ez kedden is.

A máramarosszigeti határrendészek mácius 12-én délután 15 óra körül vették észre a gyanús férfiakat, akik csomagokkal a hátukon az országhatár felől igyekeztek a Szucsáva megyei Lupcina település irányába.

 

A határőrök azonnal cselekedtek, megpróbálták megállítani a jogsértőket, de sikertelenül. A szóbeli figyelmeztetést követően lövéseket is leadtak függőleges irányban (az erre vonatkozó törvényeknek megfelelően), a csempészek azonban a csomagokat elhajították és szerteszaladtak Ukrajna területére.

 

A rendészet munkatársai nyomban felvették a kapcsolatot a szomszédokkal, nyomozást indítottak az ismeretlen elkövetők ellen.

 

A tett helyszínén több dobozt is találtak, melyben ukrán származású dohányáru volt. A cigit a határrendészet székhelyére szállították, megtörtént a leltár. A törvénysértők összesen 11 320 csomag cigarettát akartak Románia területére behozni – nem jártak sikerrel. A 132 444 lej értékű árut lefoglalták.

 

Az elkövetők ellen csempészet és illegális határátlépés vádjával eljárást indítottak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: